Loading 0
myOffice logo
Share

Cloud
serveri

01

Serveri u Cloud
okruženju

Cloud server predstavlja idealno rešenje za vaše potrebe. Pouzdanost, brzina, dostupnost, skalabilnost i bolja zaštita su samo neke od prednosti cloud servera naspram starih tradicionalnih servera.

Cloud okruženje

Pojam "Cloud" (oblak) znači sigurnost, dostupnost, brzinu i lakoću upravljanja podacima. Vaši podaci na Cloudu su dostupni u svakom trenutku i sa svake lokacije. Cloud predstavlja skup velikog broja povezanih računara koji se povezuju u virtuelnu mrežu i tako formiraju "oblak", čiji se resursi alociraju korisnicima u skladu sa njihovim potrebama. Neki od najpoznatijih cloud servisa jesu Google, Amazon ili Facebook, koje ste verovatno do sada imali prilike da koristite i uverite se u dostupnost podataka.

Vaši podaci su sigurniji na cloud-u zbog mogućnosti automatskog repliciranja i kopiranja na više fizičkih sistema. U slučaju kvara jednog servera, vaši podaci će veoma brzo biti dostupni na drugom serveru.

Zašto je Cloud bolji od tradicionalnog načina čuvanja podataka?

 • Sigurnost -

  Čuvanje podataka na cloud-u štiti od slučajnih gubitaka i zlonamernih aktivnosti, kao i od mogućih prirodnih nepogoda. Cloud ima posebnu zaštitu protiv sajber napada koji su jako česta pojava na tradicionalnim serverima koji mogu narušiti integritet i dostupnost vaših podataka.

 • Skalabilnost i fleksibilnost

  - Usluge cloud servisa zavise od potreba korisnika i kreću se od osnovnog paketa do potpuno prilagođenih rešenja. Ukoliko vaš posao i kompanija rastu, veoma lako i bez mnogo muke možete proširiti opcije i mogućnosti vašeg cloud servisa. Nudimo mogućnost proširenja skladišta, više servisa i više usluga koje pruža provajder.

 • Backup podataka

  - Kada ostavite svoje podatke na cloud-u, možete se opustiti i prestati da brinete šta može da se desi vašim podacima. Pružamo automatizovani backup vaših podataka na svakodnevnom nivou. Ukoliko dođe do problema sa podacima u svakom trenutku možemo pospremiti backup i postaviti na live verziju vašeg servera.

 • Ušteda novca

  - Da li znate koliko košta održavanje i skladištenje na lokalnim serverima? Ko održava te lokalne servere? Ukoliko odaberete opciju da čuvate podatke na cloud serveru, zaboravite na prethodna pitanja jer će o tome brinuti tim IT stručnjaka koje zapošljava cloud hosting provajder. Takođe, ušteda novca se ogleda i u potrošnji električne energije, samim tim nećete trošiti energiju jer koristite cloud servis.

 • Brža obrada podataka
 • Ušteda na zakupu javne IP adrese
 • Brzo i jednostavno otvaranje online prodavnice
Own cloud

Šta je Owncloud server?

Sigurno ste čuli za Dropbox, Google Drive i druge slične servise na kojima možete da čuvate vaše podatke i da ih delite. Zašto ne biste imali vaš vlastiti file share server sa punom kontrolom prava pristupa kao i da mu pristupate preko URL-a koji sadrži naziv vašeg domena?

Own Cloud rešenje je idealno za vaš biznis jer se vrlo lako može instalirati desktop aplikacija na vaš PC računar i podesiti deljenje fajlova između vaših zaposlenih. Postoje i Android i iPhone aplikacije pa tako i na vašem telefonu ili tabletu možete podesiti nalog i sinhronizovati podatke bilo gde da se nalazite.

Rad sa podacima je moguć na tri načina:

 1. Kreiranjem i kopiranjem fajlova na vašem računaru u foldere koje ste definisali za razmenu, uz prethodno instaliran Own Cloud desktop klijent koji radi sinhornizaciju u pozadini. Desktop klijent se može instalirati na operativnim sistemima Windows, Linux i Mac OS.
 2. Pristupanjem preko web browsera (pretraživača) i logovanjem na web platformu.
 3. Na mobilnom telefonu preko aplikacija za Android ili iOS.

Svi fajlovi, odnosno folderi koje vi odaberete, se vrlo lako i brzo sinhronizuju između svih korisnika, a uz podešavanja prava pristupa i privilegije, jednostavno ćete odabrati ko i šta može da vidi, menja, briše ili podeli. Ovo je idealno rešenje za deljenje podataka između zaposlenih. Postoji i mogućnost deljenja fajlova sa korisnicima van vaše organizacije tako što im možete poslati link, sa lozinkom za pristup ili bez lozinke, a samom linku možete vrlo lako podesiti period trajanja nakon čega se deljenje automatski završava i deljeni fajl više nije dostupan.

Kontakt
01.