Loading 0
myOffice logo
Share

Power BI
izveštaji

01

Dinamički izveštaji bazirani na
Power BI Platformi

Proverite svu moć dinamičkog prikazivanja i ažuriranja izveštaja.

Poslovna inteligencija (BI – Business Intelligence) predstavlja proces za analizu podataka i prikazivanje informacija koje su korisne kako bi rukovodioci, menadžeri i ostali korisnici sa ovlašćenim pristupom donosili pozitivne poslovne odluke. Power BI je business intelligence alat za analizu različitih procesa koji transformišu velike količine podataka u jedinstvene izveštaje. Zahvaljujući ovakvim izveštajima dobijamo znanje na osnovu kog pravimo planove za pozitivno vođenje našeg biznisa.

Microsoft power BI se koristi kako bi se omogućio detaljan uvid u sve podatke koje neka organizacija ima i kvalitetno upoređuje i povezuje podatke koje je na prvi pogled teško uporediti. Način na koji se ovaj proces obavlja jeste transformacija i stvaranje modela podataka kao i kreiranje grafika, dijagrama i tabela koji nam omogućavaju da kroz vizualizacije vidimo modele i veze koje smo prethodno spomenuli. Ono što karakteriše izveštaje napravljene ovim alatom jeste potpuna interaktivnost podataka.

Podaci koji se obrađuju pomoću Microsoft Power BI mogu se uvesti iz različitih izvora podataka i to: MySQL/SQL baza, Microsoft Acces baza, Oracle baza, Excel fajlova, CSV fajlova, XML fajlova, Text fajlova i drugih.

Kontakt
01.